Referat: Västerhaninge IBK - Högdalens AIS (B)

0-2 ( 0-0 0-1 0-1)
Äntligen match igen.
När vi kommer till Västerhaninge idag är det Söndag eftermiddag
och det är mörkt och kallt och hallen är låst.
Men domarna stod där och frös när vi kom och det kan vara orsaken att deras nivå i period 1 var total iskall.
Men det tog inte lång tid innan värmen av kärlek i truppen infann sig och gjorde mitt hjärta varmt.
Bra snack och uppvärmning innan domarna blåser igång matchen.
Period1
Eftersom det var 5-6 veckor sedan vissa spelade match medans andra hade spelat en var målet att spela enkelt i början och inte bjuda på något.
Vi gör enligt plan och Jana som gör sin första match för Hais som back och vilken match hon gör.
VH lägger mycket långa bollar och chansspelar men samtidigt har dom rutin och en del riktigt duktiga spelare så vi sattes på prov.
Vi sköt 11 skott enligt speaken men det kändes som 20 st.
Period2
Nu hittar vi ett bra passningsspel och harmonin i truppen känns både på plan och utanför .
Tycker att I ca 15 min är vårt försvarsagerandet helt perfekt och alla gör det till 100%.
Vi har i vissa situationer lite svårt med markeringsspelet ska sägas.
Vi har dessutom Emelie i målet som dom 5 sista minuterna gör flera fantastiska fina räddningar.
Vad som hände där är svårt att säga men överlag är jag oerhört nöjd att många moment i spelet och hur vi agerar tillsammans och ihop.
Amanda gör ett fint mål som ett resultat på en bra omställning från mittplan.
Just det var svårt efterson VH fortsatte med en del långa bollar.
Enligt speaken sköt vi 11 skott på mål även i denna period men säkert lika många utanför och över.
Period3
Det finns ett lugn även och det är minsta möjliga ledning vi har och det kan gå fort både i hockey och innebandy.
Vi gör ytterliggare ett snyggt mål av Linnea på en lika snygg passning i farten som föranleddes genom att Selma vände bort 2 motståndare på mittplan.
I det uppställda spelet var det svårt hela matchen för att VH hade mycket folk på liten yta framför mål . Dom spelar smart och med sin rutin är det inte så lätt att komma till klockrena lägen framför mål men vi hade en del fina kombinationer runt målet men deras målvakt var bra. Vi hade också många backskott men dom fastnade ofta i köttmuren så där slapp hon agera.
Hon räddar en straff som hade kunnat stänga matchen men vi redde ut det ändå och Emelie fick hålla nollan och vi jobbar så hårt för varandra över hela banan så det kollektiva spelet är orsaken att matchen slutar 2-0 och det var andra matchen i rad vi inte släpper in något mål. Det är starka papper och det tyder på en oerhörd ödmjukhet.
Skottstatistiken i perioden är okänd men följer vi mönstret kan det varit 11 skott på mål och 11 i block eller något liknande.
Vi tar med oss 3 poäng men än viktigare är känslan , harmonin och kärleken till varandra
Det är ju ändå bara sport vi håller på med.
Tack till alla på plats som bidrog med god stämning både på läktaren och bland dom aktiva.